Blogi

Vauhdita muutosta strategisella HR-suunnittelulla

18.01.2022

HR:n työ on aidosti haastavaa. Organisaation perustehtävän, liiketoiminnallisten tavoitteiden ja inhimillisten tarpeiden kanssa tasapainottelu on monimutkainen kokonaisuus – puhumattakaan siitä, että maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti ja tuo omat vaatimuksensa yhteisöjen arkeen. Muutoksen johtaminen on väistämätön osa HR:n perustehtävää, mutta se ei aina kovasta työstä huolimatta onnistu kuten haluaisimme. Miten siis vauhdittaa HR:n tavoitteiden saavuttamista strategisella ja kokonaisvaltaisella suunnittelulla?

Uusi kulma pulssiin – 7 vinkkiä, joilla kytket hyvinvoinnin arjen onnistumiseen

24.11.2021

Taas yksi hyvinvointipulssin kyselykierros takana. Katsot vastausprosenttia, huokaat ja yrität tulosten avulla parhaasi mukaan rakentaa parempaa työarkea. Tuntuuko tutulta? Hyvinvoinnin eteen tehdään organisaatioissa valtavasti töitä yhä isommilla resursseilla, mutta moni HR-ammattilainen painii samojen kysymysten kanssa. Miten saada ihmiset pysähtymään oman hyvinvointinsa äärelle arjen kiireiden keskellä? Miten osoittaa hyvinvoinnin olevan yhtä merkittävä onnistumisen edellytys kuin vaikkapa tekniset taidot tai asiakkuusosaaminen?

HR tukee muita, kuka tukee HR:ää?

01.06.2021

Työelämän murroksessa HR:n merkitys organisaatioiden menestykselle on tärkeämpi kuin koskaan. HR-osaajat jäävät kuitenkin usein kehittymisensä kanssa yksin ja sparraajia omassa organisaatiossa on vähän. Me halusimme ratkaista tämän ongelman. Helmikuussa 2021 käynnistyneessä HRLaaS-kokeilussa tutkimme yhdessä yli 300 HR-ammattilaisen ja alan asiantuntijan kanssa, miten palvelevan johtamisen työkaluin voitaisiin tukea HR:n kehityspolkuja, verkostoitumista ja osaamisen jakamista yli organisaatiorajojen. Mitä neljän kuukauden pilottimatka opetti?

5 suuntaviivaa hyvinvoinnin johtamiseen uudessa arjessa

27.04.2021

Hyvinvointihankkeet, tyky-päivät, tyhy-kampanjat, satunnaiset fiiliskyselyt… Kuulostaako tutulta? Hyvinvointia on johdettu vuosikymmenet samalla kaavalla. Nämä kaikki ovat tärkeitä toimia hyvinvoinnin tukemiseksi, mutta viimeistään koronavuosi on tehnyt selväksi, että vanhan työn maailmaan kehitetyt mallit eivät enää riitä. Lisääntynyt etätyö, rakenteelliset myllerrykset ja monet muut muutostekijät ajavat yksilön ja tiimin tiukoille. On löydettävä ketterämpiä, holistisempia ja yksilöllisempiä tapoja tukea ihmisten hyvinvointia. 

Nämä neljä taitoa ovat HR:n vahvuus nyt ja tulevaisuudessa

13.04.2021

Mitkä taidot ovat HR-ammattilaisilla parhaiten hallussa? Millä toimialalla ollaan muita edellä? Kuinka moni HR-johdosta kokee olevansa liiketoiminnan ytimessä? Selvitimme asiaa HR:n tulevaisuuden taidot -kyselyssä. Halu kehittyä on kova. Modernin henkilöstöjohtamisen taitojen kehittämiseen kaivataan kuitenkin konkreettisia työkaluja ja vertaistukea.

HRLaaSin ympärillä kuhisee – vielä ehdit mukaan!

20.01.2021

Kiinnostus HRLaaS-kokeilua kohtaan yllätti ja havahdutti meidät. Olemme selvästi tärkeän asian äärellä ja päätimme kääriä hihat. Pieni pilottimme kasvaa vastaamaan verkostossamme kytevää innostusta ja voimme nyt toivottaa kaikki halukkaat HR-ammattilaiset tervetulleiksi mukaan kokeilemaan, miten LaaS-työkalua voidaan hyödyntää tukemaan yritysten lisäksi myös HR-osaajien kehityspolkuja, verkostoitumista ja osaamisen jakamista yli yritysrajojen.

Etsimme uutta web-devaajakollegaa!

14.01.2021

Etsimme tiiviiseen LaaS-kehitystiimiimme uutta devaajakollegaa tuomaan uusia ajatuksia LaaS-työkalun ja modernin työelämän kehittämiseen.

Mukaan testaamaan HR-ammattilaisten omaa LaaSia?

06.11.2020

Hei HR-verkosto 👋! Suunnittelemme uudenlaista konseptia henkilöstöjohtamisen rooleissa toimiville (tai aiheesta kiinnostuneille). Ajatuksena on muokata LaaS-työkalua ja -ajattelua tukemaan yritysten lisäksi myös HR- ja esihenkilöiden kehityspolkuja, verkostoitumista ja osaamisen jakamista yli yritysrajojen. Haluaisitko olla mukana luomassa jotain uutta ja hienoa?

Organisaatiomuotoilulla asiakasarvo arkipäiväksi

23.10.2020

Organisaatioihin kohdistuu jatkuvia kehitystarpeita toimintaympäristön ja asiakaskäyttäytymisen muuttuessa sekä strategioiden päivittyessä. Muotoilun toimintatapa tuo henkilöstön ja asiakkaiden tarpeiden syvällisen ymmärtämisen sekä yhdessä kehittämisen mukaan kehittämiseen. Organisaatiomuotoilussa matka on aina yhteinen ja varsinainen muutos tapahtuu arjen pienissä teoissa. LaaS on erinomainen tuki muutosten konkretisointiin ja todeksi elämiseen.

Terveydenhoitajat ja lääkäri kättelevät

LaaS työkulttuurin muutoksen ytimessä

06.10.2020

Sotepalvelut ovat valtavan muutospaineen edessä. Hyvin rajallisilla resursseilla pitäisi tuottaa entistä parempaa palvelua, jolle asetetaan yhä kovempia odotuksia. Työnantajan näkökulmasta jostain pitäisi vielä saada houkuteltua ne motivoituneimmat ja kehittämishaluisimmat osaajat tekemään työt. Keski-Uudenmaan Sotessa (Keusotessa) vastataan haasteeseen perustavanlaatuisella työkulttuurin muutoksella, jossa 3 500 työntekijää ja esimiestä siirtyvät perinteisestä hallintolähtöisestä työn järjestämisestä ja johtamisesta kohti yhteisöohjautuvaa toimintamallia.