Villasukkaan puettujen varpaiden ympärillä on maassa syksyn lehtiä, kahvikuppi, viltti ja kirja

Braversin vinkit hyvinvoivaan etäsyksyyn

Nyt kun pitkä ja valoisa kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä syksyn sateiksi, on hyvä napata kokeiluun muutama vinkki, joilla saa arkisiin työpäiviin ryhtiä ja iloa. Etenkin nyt, kun Suomi on edelleen etätyöarjessa ja saamme jokainen olla oman itsemme lähipomo. Tässä Braversin neljä vinkkiä virkistävään työsyksyyn!

1. Johda työpäivääsi hyvällä suunnittelulla

Hymyilevä nainen heittää ilmaan syksyn värjäämiä lehtiäTuntuuko sinusta välillä, että elät Päiväni murmelina -elokuvaa? Työpäivät voivat olla puuduttavan samankaltaisia, varsikin etätyöpisteen äärellä. Omaan työpäivään ja -viikkoon kannattaa vaikuttaa jämäkällä suunnittelulla – mieti viikot prioriteetit kuntoon heti maanantaiaamuna ja pysy niissä! Samalla luot itsellesi tavoitteellisen asenteen, joka tehostaa tekemistäsi ja aikaansaamista.

Lisäksi, kun tuot tietoisesti jokaiseen päivään jotain itselle hauskaa ja kiinnostavaa, luot työviikkoosi energiashotteja, jotka motivoivat sinua ja virkistävät aivojasi.

2. Päätä, että keskityt. Yhä uudelleen.

On mielenkiintoinen fakta, että keskittymiskyky lisääntyy irtautumalla välillä keskittymisestä. Ala tarkkailla kehoasi – kun päätä jomottaa tai selkä puutuu, kehosi pyytää sinua pitämään tauon. Kuuntele itseäsi! Kun maltat pitää taukoja, aivosi saavat breikin ja ne latautuvat. Tee vaikkapa pieni meditaatio, hengitysharjoitus (vinkki: keskity pitkiin uloshengityksiin viisi minuuttia) tai tee vaikka muutama kyykkyhyppy ulkona.

3. Delegoi muille innostusta ja oppia

Silloin kun hommaa on enemmän kuin työtunteihin mahtuu, ajattelemme usein, että omista töistä on vain selvittävä. Emme kehtaa delegoida töitä muille, koska ajattelemme niiden rasittavan yhtä lailla työkaveria. Mutta entä, jos itselle raskas työtehtävä olisikin toiselle uusi ja kutkuttava haaste ja nautinto? Silloin kollega saa virkistävää vaihtelua ja mahdollisuuden oppia uutta. Ja sinä saat lisää aikaa tehdä tehtäviä, joissa itse opit uutta ja joista innostut.

4. Kunnioita kuuntelemalla

Jokainen haluaa tulla kuulluksi ja huomioiduksi – myös töissä. Kokeile seuraavassa keskustelussasi, olipa se verkon yli tai kasvokkain, keskittyä kaikin aistein siihen, mitä keskustelukumppanisi sinulle kertoo. Unohda hetkeksi oma agendasi. Päästämällä omista ajatuksista irti ja syventymällä objektiivisesti toisen viestiin, voitte ehkä luoda yhdessä jotain aivan uutta. Ja usko tai älä, hyvä kuuntelu vahvistaa työkaverisi itsetuntoa!
 
 

Braversin Sannat tyynysotasillaLisää vinkkejä ja pohdittavaa itsesi ja työpäiväsi johtamiseen löydät Bravers Fast Track to Learning -valmennuvideoistamme. LaaSissa on maistiaisena kokeiltavissa kaksi videotamme ja samaa sarjaa on ostettavissa neljä videota lisää. Tutustu Braversiin ja valmennusteemoihimme verkkosivuillamme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori
Bravers Oy