LeaderLaaS esihenkilöiden valmentajana

Onko esihenkilöiden valmentaminen modernin johtamisen taidoissa ajankohtainen aihe organisaatiossasi? Pohditteko, miten tukea esihenkilöiden jaksamista ja tulevaisuuden osaamisia, kuten valmentavan johtamisen, ketteryyden, tunneälykkyyden, muutosjohtamisen ja viestinnän teemoja? Tule mukaan kehittämään uudenlaista LeaderLaaS-konseptia, jossa esihenkilöiden osaamista ja hyvinvointia voidaan tukea tarkoituksenmukaisemmin, tehokkaammin ja mielekkäämmin.

PERINTEISESTÄ KOULUTTAMISESTA LAAS-MALLIIN

Vuosien varrella olemme saaneet nähdä aitiopaikalta organisaatioiden muutosmatkoja kohti palvelevaa johtamista. Uudenlaiseen johtamisjärjestelmään siirtyminen on usein iso ja haastava askel. Haluammekin nyt tutkia, voisiko esihenkilöiden valmentaminen LaaS-mallin avulla nopeuttaa muutoksen toteutumista. 

Esihenkilöiden kouluttaminen ei sinänsä ole tuore ajatus. Perinteisesti toimimalla törmätään kuitenkin samoihin haasteisiin, joihin vastaamaan LaaS-malli on aikanaan kehitetty. Koulutusten aiheet ovat usein johdon ja HR:n parhaita arvauksia sen sijaan, että keskitetään resurssit niiden valmennussisältöjen tuottamiseen, joille on todellinen tarve, ja kaikki esihenkilöt ajetaan usein saman koulutusputken läpi sen sijaan, että jokaiselle tarjotaan mahdollisuus valita hyödyllisiä sisältöjä yksilöllisesti

Kotipesässämme Vincitillä on tutkittu yksilöllisen kehittymisen tukemista pitkään. Keskeinen oivallus on ollut tuoda oppiminen osaksi arkea, pienin palasin arjen tekemiseen sitoen. LaaS-mallin avulla yksilökohtaiset motivaatiot ja organisaation strateginen suunta on saatu sidottua entistä tiiviimmin toisiinsa osaamisen kehittämisessä. Esihenkilöiden valmentaminen ei ole enää massakouluttamista ja hakuammuntaa, vaan perustuu jokaisen yksilöllisen kehittymisen tukemiseen kohti yhteistä suuntaa. 

LeaderLaaS-KONSEPTIN IDEA

Loppuvuonna 2020 kyselimme verkostoltamme kiinnostusta lähteä kokeilemaan LaaS-työkalua tukemaan HR-osaajien kehityspolkuja, verkostoitumista ja osaamisen jakamista yli yritysrajojen. HRLaaS-pilotin saavuttama mielenkiinto löi meidät ällikällä ja tulokset ovat erittäin lupaavia. Saamamme palautteen perusteella innostuimme kokeilemaan saman ajatuksen laajentamista esihenkilöiden valmentamiseen. Hahmottelemamme LeaderLaaS-konsepti voisi sisältää seuraavia elementtejä:

 • OSAAMISKYSELYT. Valmiiksi muotoiltujen osaamiskyselyjen avulla kartoitat helposti esihenkilöiden osaamista ja kehittymishalukkuutta modernin ja valmentavan esimiestyön osa-alueilla. Voit myös muotoilla omia osaamiskyselyitä organisaatioisi tarpeisiin.
 • 360-ARVIOINNIT. Esihenkilöille voidaan kerätä palautetta modernin johtamisen taidoista.
 • PULSSIKYSELYT. Helppojen ja nopeiden pulssikyselyjen avulla selvität helposti esihenkilöiden ajatuksia ajankohtaisista asioista ja seuraat, miten valmennusten tavoitteet saadaan toteutumaan arjessa (esim. “Tunnen, että tiimini ymmärtää strategiamme merkityksen.”).
 • HYVINVOINTIKARTOITUS. Esihenkilöiden jaksamista ja hyvinvointia mittaava laajempi kartoitus auttaa tarttumaan haasteisiin ajoissa ja tuottamaan oikeanlaista, oikein kohdennettua tukea.
 • ESIHENKILÖIDEN ENGAGEMENT-KYSELY. Esihenkilöille suunnatulla työntekijäkokemuskyselyllä kartoitat esihenkilöiden sitoutumista ja työtyytyväisyyttä.
 • KATTAVA VALIKOIMA VALMIITA PALVELUITA HYVINVOINNIN JA OSAAMISEN KEHITTÄMISEEN.
  • LaaS Companyn tuottamat ilmaispalvelut (sparraus ja vertaistuki organisaatioiden välillä, kokemusten jakaminen organisaatioiden välillä, konkreettiset esimerkit, esim. “näin meillä tehtiin asia X”).
  • Ulkopuolisten palveluntarjoajien tuottamat ilmaispalvelut (koulutukset, webinaarit, videot, materiaalipaketit).
  • Organisaatiosi omat palvelut LeaderLaaS-alustalle tuotuna.

MUKAAN KEHITTÄMÄÄN JA SPARRAILEMAAN?

Mitä ajatuksia sinulle heräsi LaaS-mallista esimiesten valmentamiseen? Näkisitkö, että LeaderLaaS-tyyppisestä konseptista voisi olla hyötyä modernin johtamisen tukemisessa? Olisitko halukas pilotoimaan mallia omassa organisaatiossasi? Klikkaa itsesi napakkaan kyselyyn, jossa voit halutessasi buukata itsellesi henkilökohtaisen sparrausajan aiheesta 👉  LeaderLaaS kiinnostaa!

Jos haluat päästä kirjautumaan LaaS-alustalle kurkkaamaan, miltä LeaderLaaS-konsepti voisi näyttää, ilmoittaudu mukaan HRLaaSiin.

Haluatko seurata konseptin kehittelyä?
Tilaa LaaSin uutiskirje ja seuraa tuoreimpia kuulumisiamme LinkedInissäTwitterissä ja Instagramissa.

Kysyttävää? Laita viestiä meidän CEO Johannalle!
johanna.pystynen@vincit.fi